Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 14 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Grote brand in basisschool Enkhuizen

In een basisschool in Enkhuizen is zaterdagavond een grote brand ontstaan. Door de brand moest de brandweer de omliggende woningen ontruimen. De bewoners worden ondergebracht in een nabijgelegen sporthal. De school, basisschool Het Driespan, kan als verloren worden beschouwd.

In eerste instantie ging het om een uitslaande brand, zo vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan RTV Noord-Holland. Even zag hij voornamelijk rook aan de buitenkant, maar later sloegen de vlammen weer uit het pand.

Grote brand in bassisschool in Enkhuizen

Grote brand in basisschool Het Driespan in Enkhuizen. De brandweer laat het pand uitbranden. Kijk hier terug naar de beelden die onze verslaggeefster vanavond maakte.Lees hier meer –> http://bit.ly/2xFaqd7

Posted by NH Nieuws on Saturday, October 14, 2017

Door de brand werd het te warm in de school om te blussen, waardoor de brandweermannen zich genoodzaakt vonden de ramen in te gooien en vanaf de buitenkant te blussen. Ook dat was echter niet genoeg om de brand te blussen, waardoor de brandweer heeft besloten het pand gecontroleerd uit te laten branden.

Het publiek is op afstand gezet, voor het geval de vlammen opnieuw uitslaan. Omwonenden wordt streng geadviseerd ramen en deuren dicht te houden en ver van de rook vandaan te blijven. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.