Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 4 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Geen nieuw proces hoofdpersoon Making A Murderer

Steven Avery, de hoofdpersoon uit de Netflix-docuserie Making A Murderer, krijgt geen nieuw proces. De advocaat van de vermeende moordenaar uit Wisconsin, zou nieuw bewijs willen laten zien. Haar verzoek werd afgewezen.

Avery werd in 2005 veroordeeld voor de dood van fotografe Teresa Halbach. Al sinds hij vastzit, gaan er geluiden op dat hij niet de dader is. Hij zou veroordeeld zijn door geplant bewijs en valse getuigenissen. Avery kreeg levenslang voor de moord op Halbach.

Optimistisch

„De wetenschappelijke testen zijn nog niet compleet”, zegt zijn advocate Kathleen Zellner volgens Metro UK. „We blijven optimistisch dat de veroordeling van meneer Avery wordt opgeheven.” Ondanks haar optimisme, heeft de rechter Angela Sutkiewicz van het Sheboygan County Circuit besloten dat het bewijs dat tot nu toe is geleverd, niet voldoende is voor een nieuw proces. Volgens de rechter is het bewijs niet genoeg. De kans dat het resultaat anders zal zijn in een nieuw proces, is volgens de rechter klein.

Steven Avery heeft volgens het proces de 25-jarige fotografe vermoord. Er bestaat echter twijfel over zijn schuld. Avery zat al eerder onschuldig vast en was volgens de Netflix-documentaire niet bepaald geliefd in zijn woonplaats. Hij zou door anderen ‘geframed’ zijn voor de moord. Ook zou de politie het neefje van Avery, Brendan Dassey, onder druk gezet hebben tijdens het verhoor. Dassey was ten tijde van het verhoor slechts 16 jaar oud. Dassey zou ook meegewerkt hebben aan de moord en Halbach samen met Avery hebben verkracht in hun achtertuin.

Details achterhouden

In 2015 verscheen de documenrairereeks Making A Murderer op Netflix, waarin de makers op zoek gaan naar de waarheid. Sindsdien is het een discussie wat er nou daadwerkelijk gebeurd is. De makers beweren dat Avery erin is geluisd, terwijl mensen die meewerkten aan het onderzoek beweren dat de makers details hebben achtergehouden. De makers ontkennen dat en werken nog steeds hard om Dassey en Avery vrij te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.