Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 30 okt 2017 / 10:34 uur

Eerste film Weinstein na seksschandaal is een flop

Na het publiceren van het seksschandaal door de New York Times, ligt Hollywood-gigant Harvey Weinstein al weken zwaar onder vuur. Volgens de Daily Mail zijn er inmiddels zestig vrouwen naar voren gekomen die zeggen seksueel geïntimideerd of aangerand te zijn door Weinstein.

Flop

Het was wachten op verdere repercussies voor Weinstein, en die lijken nu aangebroken. De eerst film die zijn bedrijf The Weinstein Company sinds het schandaal naar buiten bracht is namelijk geflopt. Nu.nl schrijft dat Amityville: The Awakening slechts 640 euro opbracht in de VS, een nietig bedrag voor een bedrijf wat voorheen miljoenen binnenhaalde.

De film met actrice Bella Thorne in de hoofdrol was in de twee weken voor hij naar buiten werd gebracht gratis te downloaden via Google Play. Zaterdag werd de film op tien locaties door de VS vertoond.

Faillissement

Buiten de VS bracht de film wel genoeg geld in het laatje. De opbrengsten wereldwijd bedragen namelijk 6,2 miljoen euro.

Het bedrijf van de regisseur wil niet reageren op het bericht. TMZ schrijft dat TWC op het punt van faillissement zou staan door de gebeurtenissen rond voormalig topman Weinstein. Dit wordt echter door TWC ontkend. Weinstein is inmiddels ontslagen, maar spande een rechtszaak aan tegen de filmstudio.

https://www.youtube.com/watch?v=E3oHczt6Vn8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste film Weinstein na seksschandaal is een flop
Sluiten