Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 21 okt 2017

Drie op de vier studenten zijn emotioneel uitgeput

Driekwart van de studenten is emotioneel helemaal uitgeput, blijkt uit een onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond naar de studiedruk van studenten. Studenten voelen zich moe door het studeren en hebben daardoor weinig energie. Dit komt met name doordat studenten veel studeren in combinatie met bijbaantjes en stages.

Tentamenweken verdwijnen?

De bond wil dat dit groeiend probleem beter wordt herkend en aangepakt. „Het zou helpen om de werkdruk te verspreiden”, zegt de LSVb-voorzitter Tariq Sewbaransing tegen RTL. Zo vindt hij bijvoorbeeld dat tentamenweken moeten verdwijnen. „Dat werkt namelijk als een soort trechter, dat is veel te druk.”

Emotioneel uitgeput

Meer dan 74 procent van de studenten zegt dat hij vaak of heel vaak emotioneel uitgeput is. Maar er zijn nog meer shockerende cijfers naar voren gekomen: één op de drie studenten (34,6 procent) heeft een verhoogde kans op een burn-out. Dit is veel, gezien dit percentage voor de werkende, gezonde bevolking, op 14,6 procent ligt.

Deze cijfers zijn te hoog. Er moet volgens Tariq meer aandacht worden besteed aan deze emotionele uitputting. „We moeten op hogescholen en universiteiten leren hoe je stress en burn-outs kunt herkennen".

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Drie op de vier studenten zijn emotioneel uitgeput
Sluiten