Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 25 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Brabantse jongens maken 20.000 euro buit via Tikkie

Twee jongens (beiden in 1999 geboren) uit Oosterhout hebben via Tikkie geld geroofd en ongeveer 20.000 euro buit gemaakt. Ze boden spullen te koop aan op Marktplaats en vroegen potentiële kopers één cent over te maken, onder het mom van ‘controleren of we de deze kopers kunnen vertrouwen’.

Rekeningen roven

De jongens hadden advertenties op Marktplaats gezet met een mobiel telefoonnummer erbij, zodat de mensen die geïnteresseerd waren een WhatsApp zouden sturen. Via deze weg konden ze de mensen makkelijk één cent vragen via Tikkie. Ze lokten de aanstaande kopers naar een nagemaakte site, die precies gelijk was aan de echte site van Tikkie. Toen de mensen daar wilden inloggen, kregen de twee jongens hun gebruikersnamen en wachtwoorden in handen. Zo konden ze de rekeningen van hun slachtoffers gemakkelijk leegroven.

Volgens het Openbaar Ministerie hebben ze in elk geval al meer dan 20.000 euro buit gemaakt. Er hebben tot nu toe 42 mensen aangifte gedaan.

Bij één van de verdachten thuis werden soft- en harddrugs gevonden, klaar om naar het buitenland te worden gestuurd. De verdovende middelen zijn in beslag genomen, net als de computers en telefoons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.