Metro
Metro Nieuws 31 okt 2017 / 07:37 uur

Beschuldigde bij Pauw: ‘Brandt Corstius liegt’

De man die door Jelle Brandt Corstius van seksueel misbruik wordt beschuldigd, reageerde maandagavond bij het televisieprogramma Pauw. Het blijkt te gaan om televisieproducent Gijs van Dam. Hij ontkende in de uitzending dat hij Brandt Corstius ruim vijftien jaar geleden verkracht zou hebben.

Eerder was onduidelijk of de man ook daadwerkelijk aanwezig zou zijn in de uitzending, of dat hij op een andere manier z’n reactie zou geven. Van Dam zat echter aan tafel, samen met zijn advocaat Peter Plasman.

Gedwongen tot orale seks

Hoewel Brandt Corstius tot op heden de naam van Van Dam nooit had genoemd in het openbaar, bleek al snel dat het een collega van het programma Barend & Van Dorp was geweest die hem naar eigen zeggen tot orale seks had gedwongen.

Van Dam heeft advocaat Peter Plasman in de arm genomen. In de uitzending van maandagavond zal "de beschuldigde voor het eerst op de aantijgingen reageren", werd gemeld door Pauw.

Ontkent

Die reactie was een stellige ontkenning van Van Dam. Wel erkende hij dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar vervolgde dat er geen sprake was van dwang. Van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius drugs heeft toegediend. „Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enig vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei Van Dam in de uitzending.

Ten tijde van het incident was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp, Van Dam werkte bij de talkshow. De twee mannen hebben na het voorval er nooit meer over gesproken, zegt Van Dam. Van Dam was destijds 25 jaar en Brandt Corstius 24.

‘Dronken een glas wijn’

Ze waren samen in Van Dams hotelkamer in het Kurhaus. Van Dam: ,,We dronken een glas wijn, begonnen te flirten en belandden daarna in mijn bed. We hadden seks en daarna ging Jelle naar zijn eigen kamer. Niemand is verkracht, niemand werd gedwongen."

Volgens Plasman doet zijn cliënt aangifte tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. ,,Je kunt wel een verhaal naar buiten brengen zonder een naam te noemen maar daarmee is het kwaad al geschied. Brand Corstius beschuldigt iemand ervan een verkrachter te zijn. Dat deed hij heel manipulatief en met raffinement."

‘Overdreven reactie’

In de uitzending Voetbal Inside stelde Johan Derksen maandagavond dat de dader "een voormalig RTL-man is. Die bekleedt nog steeds een hoge functie binnen het Mediapark." Verder zei Derksen dat hij de woedende reactie van Brandt Corstius op het fragment van Voetbal Inside waarin lachend werd gesproken over zijn verkrachting “overdreven" te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beschuldigde bij Pauw: ‘Brandt Corstius liegt’
Sluiten