Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 2 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

17-jarige opgepakt wegens verkrachting paarden

Een 17-jarige jongen uit Hoorn is opgepakt door de politie wegens verkrachting van een paard. Hij heeft ingebroken in de paardenstal en heeft zich daarna vergrepen aan het dier.

Er waren anderhalf jaar geleden al vermoedens dat er werd ingebroken in dezelfde stal. Paardeneigenaar Ron Esteje besloot daarom beveiligingscamera’s op te hangen. Met succes: de dader is daardoor al vier keer betrapt op inbraak. Vrijdagavond was het echter alarmerend genoeg voor de politie om in te grijpen: de jongen had seksueel contact met de beesten.

Vastgelegd op camera

De acties zijn allemaal vastgelegd op camera, de beelden zijn nu nog in het bezit van de politie. Het gaat waarschijnlijk niet alleen om paarden, ook om cavia’s. „Het misbruik heeft ons diep geraakt. We hopen dat nu de juiste man is opgepakt. Dat hij slechts 17 is slaat erin als een bom”, aldus Esteje tegen de Telegraaf.

Meerdere verkrachtingen

Er is in de buurt vaker melding gedaan van paardenbeul. De politie gaat onderzoek of de zaken verband met elkaar houden en of de 17-jarige jongen hier iets mee te maken heeft. Esteje meldt aan het AD, dat hij misdaadverslaggever Peter R. de Vries heeft ingelicht, hij wilt het hier namelijk niet bij laten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.