Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 28 sep 2017 / 13:57 uur

Stewardess baan kwijt om racistische Snap

Een Britse stewardess gooide haar frustraties over een groep passagiers op Snapchat en stuurde het naar haar collega’s. Dat had ze beter niet kunnen doen, want uiteindelijk heeft het haar haar baan gekost.

Joanne Wickenden van British Airways klaagt in het filmpje over Nigeriaanse mannen, die volgens haar op hun beurt klagen om extra beenruimte. Volgens Wickenden vragen ze hier om omdat „hun penis in de weg zit.”

Verontwaardigd

En dat is niet het enige racistische dat Wickenden eruit gooit in haar Snapchat-video.

https://www.youtube.com/watch?v=GsRIoDF9qdo

De collega’s van Wickenden reageerden verontwaardigd op de video. Ze drongen erop aan dat ze haar excuses zou aanbieden en stuurden hem door aan anderen. Wickenden neemt dat haar collega’s ontzettend kwalijk. „Ze moedigden me aan om imitaties te doen en namen het op”, weet Daily Mail.

Wickenden heeft naar eigen zeggen zelf haar taken bij British Airways neergelegd. Daar zijn ze niet rouwig om haar vertrek: „Wij verwachten uiterste professionaliteit van ons personeel."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stewardess baan kwijt om racistische Snap
Sluiten