Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 11 sep 2017

Quinsy Gario gedist door marine en VVD-Kamerlid

Quinsy Gario heeft een fikse veeg uit de pan gekregen op sociale media. De dichter plaatste een aantal dagen geleden een tweet over de inzet van de Koninklijke Marine op Sint-Maarten, waarin hij suggereert dat de mariniers niet genoeg zouden doen voor de slachtoffers van orkaan Irma.

„De mariniers die hard moeten optreden zullen vandaag beter eten dan de velen die op zoek zijn naar eten waar zij tegen moeten optreden", zo schreef Gario op Twitter.

https://twitter.com/quinsyg/status/906621883294121995

De tweet kon uiteraard op reacties rekenen. De Koninklijke Marine zelf verdedigt zich en spreekt van „gemakkelijke en vage verwijten" terwijl de mariniers 24 uur per dag hun hulp bieden aan de slachtoffers.

Ook VVD-Kamerlid André Bosman spreekt zijn steun uit voor de marine en stelt dat inmiddels niemand meer luistert naar Gario.

Het is niet bepaald de eerste keer dat Gario in opspraak komt. De dichter en activist is initiatiefnemer van de roemruchte actie ‘Zwarte Piet is racisme’ en twitterde dat premier Mark Rutte zou vinden dat „blanke levens meer tellen dan zwarte”. Voor die tweet bood Gario later zijn excuses aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Quinsy Gario gedist door marine en VVD-Kamerlid
Sluiten