Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 21 sep 2017 / 15:37 uur

Mohammed Nouri: Ik praat tegen hem en bid voor hem

Gisteravond betuigden Amsterdammers hun steun aan hun burgemeester, Eberhard van der Laan. Twee maanden geleden deden Ajax-fans dat nog in Amsterdam voor de jonge voetballer Abdelhak Nouri (‘Appie’). Tegen RTL Nieuws vertelt zijn broer Mohammed hoe hij er mee omgaat.

Telefoontje met slecht nieuws

Mohammed was op vakantie in Turkije toen hij op 8 juli een telefoontje kreeg van Ajax met slecht nieuws. Zijn broertje was in elkaar gezakt tijdens een vriendschappelijke wedstrijd in Oostenrijk. Hij besloot om de eerste vlucht naar Nederland te pakken.

Mohammed zoekt met het hele gezin zijn broertje op in het ziekenhuis in Innsbruck. Daar wordt Appie kunstmatig in slaap gehouden. Het is moeilijk voor Mohammed om hem zo op de intensive care te zien liggen. Hij kan het niet geloven.

‘We deden alles samen’

Mohammed en Appie verschillen drie jaar. „Hij is niet alleen mijn broertje, maar ook mijn beste vriend”, vertelt hij. Ze hebben niet alleen dezelfde kleren, maar ook dezelfde vrienden. De twee jongens deden alles samen.

Inmiddels ligt Appie in Nederland in het ziekenhuis. Al maanden ligt hij in coma. Mohammed bezoekt zijn broertje iedere dag. Hij praat tegen hem en bidt voor hem. Sinds 8 juli staat zijn leven in het teken van zijn broertje. Hij heeft geen ruimte om andere dingen te doen.

De vlog die Mohammed maakte over het debuut van zijn broertje. Tekst gaat onder video door.

Steun vanuit de hele wereld

Alle berichten die ze binnen krijgen, geeft de familie veel kracht. Ze krijgen veel steunbetuigingen en er wordt volgens Mohammed over de hele wereld voor Appie gebeden. „Dat is toch niet normaal. Een jongen van 20 jaar oud die de wereld zó kan verbinden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Mohammed Nouri: Ik praat tegen hem en bid voor hem
Sluiten