Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 7 sep 2017 / 17:01 uur

Moeder (26) mishandelt baby, hoeft niet de cel in

Een Australische moeder van 26 jaar oud hoeft niet de gevangenis in, terwijl ze schuldig is bevonden aan het mishandelen van haar acht maanden oude baby. Ze takelde haar dochter Evie ernstig toe met een lepel en haar blote handen.

De reden voor de mishandeling was extreme jaloezie van de moeder over de nieuwe relatie van baby’s vader. Dat meldt de vader zelf aan Nine.com.au, waar hij ook zijn woede uitte over de uitspraak. Zijn ex belde in oktober vorig jaar de politie met het dreigement dat zij Evie van het balkon van haar appartement zou gooien.

Geslagen met een lepel

Toen de agenten arriveerden, zagen zij meerdere verwondingen op het gezicht van Evie. De moeder loog in eerste instantie en meldde dat Evie was gevallen bij het spelen in een speeltuin. Toen het stel naar het ziekenhuis werd gebracht, werd geconcludeerd dat Evie de verwondingen had opgelopen als gevolg van mishandeling. Ze was meerdere keren in haar gezicht en op haar lichaampje geraakt met een voorwerp en handen. Dat voorwerp bleek later een geslepen lepel te zijn.

Uit het onderzoek bleek ook dat het ging om een ‘langere’ aanval, waardoor niet gezegd kan worden dat de moeder heel even haar geduld verloor. De moeder werd schuldig bevonden, en kreeg een strafeis van dertien jaar cel tegen zich te horen.

Niet de gevangenis in

Maar hoewel justitie zeker weet dat de moeder verantwoordelijk is voor de verwondingen bij Evie, hoeft ze uiteindelijk niet de gevangenis in. De rechter oordeelde woensdag dat de verwondingen van Evie niet ernstig genoeg waren om haar moeder vele jaren achter de tralies te krijgen. Het zou gaan om ‘oppervlakkige’ verwondingen, zoals blauwe plekken en wat bulten. De moeder kreeg uiteindelijk een boete van ruim 400 euro, en voorwaardelijke celstraf van tien maanden en ze moet verplicht twee jaar met een enkelband lopen. Daarnaast moet ze verplicht in therapie en krijgt ze begeleiding bij de opvoeding van Evie, die wel thuis mag blijven wonen.

De uitspraak zorgt wereldwijd voor woedende reacties. Ook de vader van Evie is woest en heeft geen woorden voor de milde straf die de moeder van zijn kind krijgt. „Het is walgelijk. Waar is gerechtigheid voor Evie? Die vrouw heeft mijn dochter verwond en heeft gedreigd haar te vermoorden… dit is ongelooflijk.”

Hoger beroep

De vader van Evie heeft in de Australische pers al aangegeven in hoger beroep te willen gaan. „Hoe verwachten ze dat ik mijn dochter nog aan haar geef? Hoe kunnen ze van mij verwachten dat ik haar in de armen van die persoon leg?”, vraagt de geëmotioneerde vader zich af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder (26) mishandelt baby, hoeft niet de cel in
Sluiten