Daisy Heyer
Daisy Heyer | LinkedIn Nieuws 14 sep 2017 / 18:10 uur

Meisje (16) overlijdt na eten van eigen haar

Een 16-jarige studente uit Engeland is plotseling overleden nadat ze op school niet lekker werd. De reden? Een infectie veroorzaakt door een haarbal in haar maag.

Ontsteking

Het meisje, Jasmine Beever, werd op 7 september met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar de hulpdiensten probeerden haar te redden. Dat lukte niet: het meisje overleed in het ziekenhuis.

Het autopsierapport gaf later aan dat Beever leed aan peritonitis, wat je krijgt wanneer je buikwand ontstoken is. Meestal is dat het gevolg van een schimmel- of bacteriële infectie. De reden dat Beever hier last van kreeg was vanwege een besmette haarbal in haar maag, wat uiteindelijk leidde tot een opengebarsten zweer die ervoor zorgden dat haar organen niet meer werkten.

Beever stortte in tijdens college, ging naar huis en dook haar bed in. Daar kwam ze even later weer uit, met haar lichaam helemaal onder de vlekken.Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze uiteindelijk niet op tijd meer geholpen kon worden.

Rapunzelsyndroom

Het blijkt dat Beever leed aan het zogenaamde ‘Rapunzelsyndroom’, een syndroom waarbij patiënten hun eigen haar doorslikken. De moeder van een vriendin van Beever, Donna Marshall, is compleet in shock door de dood van Beever. „Jasmine was fantastisch”, zegt ze tegen LicolnshireLive.com. „Ze was een van die kinderen die iedereen aan het lachen kon krijgen. Ze had zo’n stralende persoonlijkheid.”

https://twitter.com/eHealthyDaily/status/907985854114779136

Marshall startte een fonds voor de familie van Beever, waar mensen geld kunnen doneren om de familie te helpen om de medische kosten terug te kunnen betalen. Volgens de berichtgeving is de familie van Beever ontzettend overstuur, maar tevens dankbaar voor alles wat er al gedaan is voor de familie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meisje (16) overlijdt na eten van eigen haar
Sluiten