Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 11 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Flamingo’s Florida in veiligheid gebracht

In Florida zijn de afgelopen dagen flink wat voorzorgsmaatregelen genomen. Orkaan Irma houdt flink huis in de Amerikaanse staat. Niet alleen mensen moeten in veiligheid worden gebracht, ook dieren. Zo ook deze groep flamingo’s.

In de ganzenpas naar binnen

De flamboyante dieren wonen normaliter in het buitenverblijf van de dierentuin Busch Gardens in Tampa. Maar nu Irma door de staat raast, moeten de roze vogels even verkassen. Dus sommeerden de verzorgers hen om naar binnen te gaan en dat levert, ondanks de serieuze situatie, hele grappige beelden op.

De dierentuin is in elk geval maandag nog dicht, net als zondag, laat een woordvoerder van het park weten. „We hebben met dit extreme weer allemaal voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van onze dieren en ambassadeurs te beschermen.”

Pedro en Paco

De flamingo’s zijn niet de enige veilige vogels tijdens de storm. Papegaaien Pedro en Paco uit Miami gingen afgelopen weekend viral. Het kleurrijke duo stond op de foto aan de buitenkant van een hotel, waar het noodweer al flink heeft toegeslagen.

Maandagochtend bleken de dieren tóch gered. Het personeel van het hotel Dadeland Marriott Miami heeft de dieren naar het dak gelokt en ze mee naar binnen genomen, waar ze vervolgens veilig waren.

Meer dichte parken

Het park is niet het enige dat de deuren deze dagen sluit. Ook Walt Disney sluit vier themaparken uit veiligheidsoverwegingen. Dat gebeurt zelden: in de geschiedenis van Magic Kingdom is het park slechts vier keer eerder gesloten. In 1999 was dat voor orkaan Floyd, in 2004 voor orkaan Frances en orkaan Jeanne en afgelopen jaar voor orkaan Matthew. De parken hopen dinsdag weer open te kunnen.

Universal Orlando en SeaWorld Orlando zullen ook dicht zijn deze dagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.