Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 15 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Extra rijvaardigheidstraining kan levens redden

Het verkeer vormt het grootste gevaar voor jongeren. Ongevallen op de weg zijn namelijk doodsoorzaak nummer 1 onder de jeugd. En met de opkomst van de smartphone worden de risico’s alleen maar groter.

Driving Skills for Life

Door extra rijtraining, bovenop de lessen die zijn gevolgd voor het behalen van het rijbewijs, kunnen levens worden gered. Daarom biedt Ford Driving Skills for Life aan, een gratis verhoogde rijvaardigheidstraining voor automobilisten tot 24 jaar.

Extra rijvaardigheidstraining kan levens redden
Ford biedt Driving Skills for Life aan, een gratis verhoogde rijvaardigheidstraining.

„Bewustwording is naar mijn idee het belangrijkste aspect van dit programma”, zegt Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland. „We praten wel veel over rijden onder invloed of het gebruik van de smartphone tijdens het rijden, maar de boodschap wordt pas echt effectief als je zélf ervaart hoe deze zaken je rijvaardigheid beïnvloeden. Dat is één van de sterke aspecten van deze extra opleiding.”

Wil je meedoen?

Dit jaar wordt Driving Skills for Life voor de derde keer in Nederland georganiseerd. De trainingen vinden plaats van 29 september tot en met 1 oktober op Rijvaardigheidscentrum Lelystad. Iedereen tot 24 jaar met een geldig Nederlands rijbewijs kan deelnemen. Inschrijven kan online via drivingskillsforlife.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.