Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 5 sep 2017 / 11:13 uur

Eigenaar gevonden oorlogsbrieven terecht

De eigenaar van de tas met oorlogsbrieven die zondag op Utrecht Centraal gevonden werd, is terecht. Ze behoren toe aan de ouders van Ad Müller, een 72-jarige man uit het Limburgse Brunssum.

Een stel uit Vught gooide een bericht op Facebook waarvan ze verzochten het te delen: „Bijzondere vondst waarvan we hopen dat deze snel bij de rechtmatige eigenaar terecht komt. Vol persoonlijke verhalen tijdens de oorlog periode.”

Allen. In samenwerking met L1 is de eigenaar van de tas met brieven gevonden. Vanavond is de overdracht live te volgen…

Gepostet von Rens Zonnenberg am Sonntag, 3. September 2017

Het bericht werd ruim 23.000 keer gedeeld, mét resultaat. Ad Müller krijgt de brieven dinsdagavond terug van het stel, Maartje en Rens Zonnenberg. Dit is te zien in het L1-programma AvondGasten.

Vergeten

Müller nam zondag de trein vanuit Bilthoven – waar hij de brieven had opgehaald bij zijn zus – terug naar Limburg, weet de zender. Hij zat op een bankje op de trein te wachten en vergat de brieven mee te nemen toen hij instapte.

Maartje en Rens Zonnenberg hebben wat van de brieven gelezen, waarin voornamelijk verhalen staan over hoe het de vader van Ad vergaat.

De vader van Müller moest als Duitse soldaat naar Rusland en keerde nooit meer terug. Zijn moeder bleef achter in Heerlen. Müller werd geboren in 1945 en heeft zijn vader nooit gekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eigenaar gevonden oorlogsbrieven terecht
Sluiten