Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 21 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Eerste hondencafé van Nederland in Groningen

Bijna iedere grote stad in Nederland heeft inmiddels wel haar eigen kattencafé. Maar thee leuten terwijl er een lieve hond tegen je aan ligt, is nog niet mogelijk. Met de nadruk op nog, want in Groningen liggen er plannen voor het eerste hondencafé van Nederland.

Hondenliefde voor iedereen

Bedenker van het hondencafé is Marijke Haaksema. Ze begrijpt het dat niet iedereen zo maar een hond in huis kan nemen, omdat het veel tijd vergt. „Om toch iedereen te kunnen laten genieten van het gezelschap van trouwe viervoeters, wil ik een hondencafé beginnen”, aldus Marijke op haar website. Ze vindt dat iedereen recht heeft op een beetje hondenliefde.

Marijke is momenteel bezig met een crowdfundingsactie waarmee ze hoopt het hondencafé te realiseren. Hondencafé Kwispel moet een café en hondenopvang in één worden. De honden worden opgevangen in een soort huiskamer. De huiskamer heeft plekken waar de beestjes makkelijk tussen de bezoekers kunnen liggen, maar ook hondenhokken zodat ze zich kunnen terugtrekken als ze even aan niemand behoefte hebben.

Jij kan hieraan bijdragen!

De bezoekers van het café kunnen met de honden knuffelen en spelen. Ze betalen een vast bedrag per half uur. Daarnaast geeft Marijke ook workshops en themadagen over de dieren.

De komst van het hondencafé staat nog niet vast, omdat ze nog bezig is met een crowdfundingactie. Heb jij niet zo veel met katten en vind je honden veel leuker? Hier vind je de actie. Je moet dan alleen wel helemaal naar Groningen reizen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Eerste hondencafé van Nederland in Groningen
Sluiten