Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 12 sep 2017 / 07:37 uur

Dit moet je weten op dinsdagochtend 12 september

Wat moet je weten op dinsdagochtend 12 september? Metro zet het voor je op een rij.

Wat er vannacht gebeurde

Dodental door orkaan Irma verder opgelopen

Het dodental door orkaan Irma is verder opgelopen door nieuwe slachtoffers in de VS. In de staat Georgia zijn drie doden gevallen en in South Carolina één. Het dodental in Florida staat nu op zes.

De problemen rondom de orkaan zijn nog niet voorbij. Irma trekt nog altijd door de staat Florida richting de staten Georgia en Alabama. Weliswaar is de orkaan afgezwakt tot een tropische storm, maar het is nog altijd een storm met zeer zware windstoten en veel neerslag.

Koning Willem Alexander en minister Plasterk vliegen vandaag door naar de eilanden Sint-Eustatius en Saba. Vrijdag is op radio en tv een nationale actiedag voor de slachtoffers op Sint-Maarten. ’s Avonds is er speciale televisie-uitzending om geld op te halen voor noodhulp en wederopbouw van het Rode Kruis.

Koning Willem-Alexander en minister Plasterk bezochten maandag Sint-Maarten. Bron: ANP

Burgemeester Belgisch Moeskroen dood gevonden op begraafplaats

De 71-jarige burgemeester van de Belgische stad Moeskroen is dood gevonden op de begraafplaats tegenover zijn woning. De burgemeester is bij het sluiten van de poort van het kerkhof in zijn keel gestoken met een mes. Er is iemand aangehouden, die heeft bekend dat hij erbij betrokken is. Het is nog niet bekend wie de dader is en wat zijn motief is.

Historische overwinning voor zittende premier Noorwegen

Premier Erna Solberg van Noorwegen heeft vannacht de overwinning in de parlementsverkiezingen opgeëist. De zittende premier versloeg haar sociaal-democratische rivaal Jonas Gahr Støre. Voor Solberg is het een historische overwinning, want het is de eerste keer sinds 1985 dat een door de conservatieven geleide regering de daaropvolgende verkiezingen ook wint.

Wat er verder in het nieuws is

Eén op de vijf werkende miljonairs is boer
Van alle miljonairs is 1 op de 5 boer, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat komt doordat zij vaak veel grond en stallen hebben. Vooral melkveehouders (de helft) en boeren die granen of groenten telen (een kwart) hebben een miljoen euro of meer aan vermogen.

Dit moet je weten op dinsdagochtend 12 september
Eén op de vijf werkende miljonairs is boer. Bron: ANP

Soap rondom apenselfie opgelost

De eigenaar van de camera waar een aap op het Idonesische eiland Saluwesi een selfie mee maakte, heeft een bijzondere schikking gemaakt. Een kwart van de opbrengsten van de selfie zal hij doneren aan goede doelen. Het werd een lange slepende rechtszaak, die ruim twee jaar geleden werd aangespannen door dierenrechtenorganisatie PETA. De zaak tussen PETA en de fotograaf duurde zo lang omdat lange tijd niet duidelijk was of een aap het auteursrecht kan hebben. Maar die zaak lijkt nu dus te zijn opgelost.

McDonald’s gaat ook in Rotterdam en Utrecht bezorgen

De thuisbezorgproef in Amsterdam is volgens McDonald’s geslaagd, schrijft het AD. Daarom gaat de fastfoodketen vanaf dinsdag ook in Rotterdam en Utrecht bezorgen. Het is de bedoeling dat Den Haag en Eindhoven zo snel mogelijk volgen, zodat de dienst dan in de vijf grootste steden beschikbaar is.

Wat er vandaag staat te gebeuren

Nieuwe Apple-producten worden aangekondigd

Vandaag gaat de Amerikaanse techgigant Apple tijdens een persevent nieuwe producten aankondigen. Onder deze nieuwe producten bevinden zich hoogstwaarschijnlijk de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en een duurdere iPhone X. Naast de iPhones wordt er waarschijnlijk ook een Apple TV voor het kijken van films en series in 4K en een nieuwe Apple Watch 3 aangekondigd. Je hoort het allemaal om 19.00 uur Nederlandse tijd tijdens de Apple Keynote.

Veroorzaker treinongeluk Dalfsen voor de rechter

De 23-jarige man die op 23 februari vorig jaar een dodelijk ongeluk veroorzaakte op een spoorwegovergang in het Overijsselse Dalfsen, staat vandaag voor de rechter. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijke afloop tot gevolg. De man stond met zijn hoogwerker op de spoorwegovergang en wist daar met het voertuig niet op tijd weg te komen toen een trein naderde. Deze trein botste vervolgens op de hoogwerker, waardoor deze ontspoorde. Bij het ongeval kwam de 49-jarige machinist van de trein om het leven. Zes mensen raakten gewond.

Veroorzaker treinongeluk Dalfsen voor de rechter
Veroorzaker treinongeluk Dalfsen voor de rechter. Bron: ANP.

Petitie over vliegveld Lelystad overhandigd aan Den Haag

Vandaag wordt een petitie van meer dan 60.000 handtekeningen overhandigd aan Den Haag. De handtekeningen zijn ingezameld door bewoners in de wijde omtrek van Lelystad. Ze zijn boos omdat Lelystad mag gaan uitbreiden om de grootste regionale vliegmaatschappij te worden, om zo de drukte rondom Schiphol op te kunnen vangen. Maar de vliegtuigen die op Lelystad gaan vliegen, vliegen laag over het land en veroorzaken daarom veel overlast, aldus de petitietekenaars.

Het weer

De ochtend begint bewolkt met regen, maar in de loop van de middag klaart het op en laat de zon zich op sommige plekken zien. Het wordt een graad of 17. Vanavond trekt de wind aan en woensdag wordt een stormachtige dag verwacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit moet je weten op dinsdagochtend 12 september
Sluiten