Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 3 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Agent gewurgd na helpen slachtoffer uitgaansgeweld

In Cuijk zijn op de nacht van zaterdag op zondag twee agenten mishandeld, nadat zij een slachtoffer van de groep te hulp schoten. De groep van vier mannen keerde zich tegen de beambten toen zij probeerden de man te helpen, die volgens de politie geduwd en aan zijn shirt getrokken werd.

Twee van de mannen wisten een klap uit te delen aan de agenten. Een derde kon zelfs een van de agenten vastgrijpen en probeerde hem vervolgens te wurgen. Volgens de politie duurde het „enige tijd" voordat de andere politieagent zijn collega wist te bevrijden.

Politieauto
Een auto van de Nederlandse politie.

Uiteindelijk riepen de twee dienaars versterking in van twee collega’s. Met behulp van de extra mankracht heeft de politie drie mannen aangehouden. Een van hen zou zich hevig verzet hebben. De aangehouden verdachten zijn mannen van 53 en 23 uit Cuijk en een 21-jarige man uit Sint Agatha. De vier agenten doen aangifte.

Geweld tegen werknemers

De politie benadrukt dat geweld tegen werknemers niet geduld wordt: „Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.”

Het slachtoffer van de groep is voorlopig nog spoorloos, nadat hij ontzet was door de agenten. De politie vertelt in zijn verklaring dat het nog op zoek is naar de man.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.