Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Nieuws 28 aug 2017 / 13:13 uur

Byebye wachtrij in de Efteling?

Urenlang in de rij voor een ritje in jouw favoriete achtbaan. Het is voor de meeste bezoekers van een pretpark het vervelendste deel van de dag. De Efteling wil daar verandering in brengen door een nieuw wachtsysteem in te voeren.

Bezoekers van pretpark Disneyland Parijs zijn er al geruime tijd mee bekend: het FastPass-systeem. De Efteling introduceert komende maand zijn eigen versie van het concept waarin bezoekers een tijdslot reserveren voor een ritje in de Python. Het park denkt dat de wachttijd bij de achtbaan zo beperkt kan worden tot maximaal een kwartier.

https://www.youtube.com/watch?v=zWmL3MoQ2mQ

Met een zogenaamde Boarding Pass kunnen gasten in september en oktober zelf bepalen hoe laat ze de Python willen bezoeken en zodoende de lange wachtrijen vermijden. Via de officiële Efteling-app, of speciale ticketautomaten, kun je een tijdslot voor achtbaan uitzoeken. Is het gereserveerde tijdslot verstreken? Dan kun je weer een nieuwe pas halen. Het systeem zal niet worden gebruikt op rustige dagen.

Is een rit boeken de toekomst?

Het reserveren van een ritje betreft de komende maanden een test, maar als deze succesvol blijkt te zijn, wil de Efteling deze ‘nieuwe vorm van wachten’ in 2018 mogelijk definitief toepassen, ook bij andere attracties.

„In de testfase gaan we de reacties van onze gasten goed in de gaten houden. Daarna besluiten we of we ermee doorgaan”, vertelt een woordvoerder van het pretpark tegen de website Looopings. „Voor mensen die houden van plannen, is het systeem ideaal. Gasten die liever spontaan naar een attractie lopen, vinden het misschien minder prettig.”

Wat vind jij van het nieuwe wachten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Byebye wachtrij in de Efteling?
Sluiten