Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 aug 2017 / 14:20 uur

Vrouw Mugabe geeft zichzelf aan na mishandeling

Grace Mugabe (52) heeft zichzelf dinsdag aangegeven bij de politie van Zuid-Afrika. De vrouw van de beruchte Zimbabwaanse president Robert Mugabe (93) is in dat land aangeklaagd wegens mishandeling. Dit terwijl ze wordt gezien als een mogelijke opvolger van haar man.

Hoofdwond

Diverse media maken melding van een aanval in een hotel in Johannesburg, waarbij het slachtoffer verwondingen aan het hoofd opliep. Het slachtoffer zou een 20-jarig model zijn en foto’s van haar hoofdwond op internet hebben gezet. Het is niet voor het eerst dat Mugabe beschuldigd wordt van gewelddadig gedrag. In 2009 claimde een Britse fotograaf meermaals door haar geslagen te zijn.

Doordat Mugabe zichzelf heeft aangegeven en volledig meewerkt aan het onderzoek, staat ze officieel gezien niet onder arrest. Het is bovendien de vraag of dat mogelijk is, omdat het niet duidelijk is of ze als diplomaat naar het land is afgereisd. Opmerkelijk genoeg meldt de Zimbabwaanse minister van informatie niet op de hoogte te zijn gebracht van een aanklacht tegen Mugabe.

Ook zijn er nog onduidelijkheden over de reden van het bezoek van Mugabe aan Zuid-Afrika. Verschillende bronnen maken melding van een zakenreis, anderen stellen dat het ging om een medische behandeling die ze daar moest ondergaan.

Kluivert en Davids

Robert Mugabe was deze week ook al in het nieuws, al lag dat vooral aan zijn gezelschap. Patrick Kluivert en Edgar Davids poseerden vrolijk met de president van Zimbabwe als onderdeel van een bijeenkomst waarop een benefietduel met oud-spelers van FC Barcelona in Zimbabwe werd gepland. Onder meer mensenrechtenorganisatie Amnesty International was niet te spreken over het kiekje van de twee voormalig Oranje-internationals met de dictator.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw Mugabe geeft zichzelf aan na mishandeling
Sluiten