Metro
Metro Nieuws 21 aug 2017 / 10:18 uur

Vrouw doormidden gehakt door kapotte ziekenhuislift

Een tragisch verhaal uit Spanje, waar een pas bevallen vrouw is overleden na een bizar liftongeluk. De moeder zou op een brancard gelegen hebben in het ziekenhuis en moest naar een andere verdieping gebracht worden toen het ongeluk plaatsvond.

Volgens familie van de vrouw liep de liftdeur van het Valme ziekenhuis in Sevilla vast. De deuren gingen twee keer open en dicht zonder dat er beweging in de lift kwam. Het ziekenhuispersoneel reed toen de brancard waar de vrouw op lag weer uit de lift, maar terwijl deze halverwege was, kwam er ineens toch beweging: de lift ging omhoog.

Afgrijselijk tafereel

Het personeel was te laat om de kersverse moeder te redden, het kreeg het niet voor elkaar om de brandcard terug te rijden. Wat volgde was een afgrijselijk tafereel. Brandweerlieden deden er ruim twee uur over om het bovenlichaam van de vrouw uit de liftschacht te krijgen. De moeder van drie overleed ter plekke. Haar pasgeboren kindje was bij het ongeluk, maar heeft het overleefd en is wonder boven wonder niet gewond geraakt.

De zwager van de overleden vrouw vertelt aan Metro UK dat hij er kapot van is. „Het is afgrijselijk. We kunnen nog steeds niet geloven wat er is gebeurd. Er moet iets gebeuren. Dit kan niet ongestraft blijven.”

De lift was volgens een minister op 12 augustus nog gecontroleerd, maar het ziekenhuis stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw doormidden gehakt door kapotte ziekenhuislift
Sluiten