Metro
Metro Nieuws 16 aug 2017 / 09:27 uur

Villabewoners Blaricum vrezen voor drones inbrekers

Villabewoners in het Gooische Blaricum zijn op hun hoede voor drones van dieven na een reeks inbraken.

Drones zijn het nieuwe dievenspeelgoed. Ze vliegen door de achtertuin, langs de ramen en filmen of de kust veilig is en of er iets te halen valt. Op deze manier kunnen ze hun inbraak goed voorbereiden.

Neergestort

Deze zomer vond een villabewoner van Blaricum een neergestorte drone op zijn terras, meldt De Gooi- en Eemlander. Even later belde een ‘Oost-Europees’ type bij hem aan of hij zijn drone terug mocht. De bewoner deed of hij van niets wist waardoor de man met lege handen naar huis moest. De bewoner overhandigde de drone aan de politie. Er is tot nu toe geen inbraak geweest waar de drone aan te koppelen valt. De politie heeft geen idee van wie de drone is.

Begin maart werd de Blaricumse villa van pakkenkoning Oger Lusink overvallen. Vlak voor de inbraak werd in de buurt een drone gesignaleerd. Lusink en zijn vriendin waren tijdens de overval thuis en kwamen met de schrik vrij, omdat het de dieven niet lukte het zwaarbeveiligde huis binnen te komen.

Vorig jaar waarschuwden verzekeraars en beveiligingsbedrijven al voor de inzet van drones bij inbraken. Het ‘speelgoed’ wordt steeds goedkoper en kleiner, waardoor het interessant is geworden voor criminelen. Gordijnen dicht, luidt het advies wanneer je van huis weg bent. En bel de politie als je een drone ziet vliegen die je niet vertrouwt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Villabewoners Blaricum vrezen voor drones inbrekers
Sluiten