Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 aug 2017

Verkracht meisje (10) bevallen na keizersnede

Het 10-jarige meisje uit India dat onlangs zwanger bleek te zijn als gevolg van een verkrachting, is afgelopen nacht bevallen van haar dochter. Donderdagochtend (lokale tijd) werd het meisje op de wereld gezet met behulp van een keizersnede. Zowel de baby als de moeder maakt het goed.

Buikpijn

Nadat ze meerdere malen verkracht was door haar oom, begon het meisje wel heel erg last van haar buik te krijgen. Onderzoek wees al snel uit dat ze zwanger was. De zaak kreeg al snel wereldwijde bekendheid. Van de rechtbank mocht er bij het meisje ondanks deze situatie namelijk geen abortus worden gepleegd. Volgens de rechter was het risico te groot.

Zelf werd de piepjonge aanstaande moeder altijd onwetend gehouden over wat er nu precies met haar aan de hand was. Artsen en haar familieleden vertelden haar dat ze een steen in haar buik had, die alle pijn veroorzaakte en dat deze verwijderd moest worden.

Voortijdig

‘Dat’ gebeurde afgelopen nacht na een zwangerschap van 35 weken. Ze zal haar moeder en opa en oma mogelijk nooit leren kennen, want haar grootouders hebben aangegeven niets met het kind te maken te willen hebben. Volgens de berichten hebben ze hun kleindochter zelfs geen blik waardig gegund.

Het kind zal voorlopig verzorgd worden in een instelling die gericht is op het kinderwelzijn. Over een tijdje – als ze oud genoeg – wordt er gekeken naar de mogelijkheid om haar te laten adopteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verkracht meisje (10) bevallen na keizersnede
Sluiten