Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 2 aug 2017 / 20:30 uur

Vacature: bescherm de aarde tegen buitenaards leven

Is er buitenaards leven? Het is iets waar steeds vaker over gespeculeerd wordt. NASA wil in ieder geval geen risico nemen. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is op zoek naar iemand die de aarde wil beschermen tegen buitenaards leven.

Hoofd planetaire bescherming

Het is bepaald geen kleine functie die je toebedeeld krijgt. Je officiële titel luidt ‘hoofd planetaire bescherming’ en je strijkt een jaarsalaris op van tussen de 105.000 en 158.000 euro.

Maar wat is dan precies je taak als hoofd planetaire bescherming? Volgens de vacaturetekst ben je verantwoordelijk van het tegengaan van biologische vervuiling van de toestellen die de ruimte ingaan en terugkeren.

Het gaat om bijvoorbeeld ruimtesondes, robotwagens en raketten. Als ze vertrekken, mogen ze geen aardse bacteriën of microbe meenemen. Andersom moet er gezorgd worden dat bij terugkeer op aarde alles clean is en er geen rare samples onbedoeld zijn meegenomen vanuit de ruimte. Dit is cruciaal, want als deze zich vestigen op een voor hen onbekende planeet zonder dat wetenschappers dat weten, kan dat het onderzoek in de war gooien.

Veelzijdig

Het is overigens niet makkelijk om in aanmerking te komen voor de vacature. Bij elk vertrek en elke aankomst moet er namelijk een schatting worden gemaakt van de kans op vervuiling. Hiervoor moet je namelijk over aantoonbare ruimtevaart-, wiskunde-, natuurkunde- en techniekskills beschikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vacature: bescherm de aarde tegen buitenaards leven
Sluiten