Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 aug 2017 / 07:05 uur

TV-fragment: Buitenspelgoal? Welkom in de Eredivisie

De Confederations Cup, het EK voor vrouwen, Champions en Europa League-voorrondes, de Johan Cruijff Schaal en tal van oninteressante oefenwedstrijden passeerden de voorbije maanden de revue. Met of zonder videoarbitrage. Maar na een pauze van bijna drie maanden is vrijdagavond de Eredivisie weer begonnen.

Alles erop en eraan

ADO Den Haag en FC Utrecht (0-3) hadden vrijdagavond de eer om het bal te openen. In het Kyocera Stadion ontvouwde zich direct een wedstrijd met alles erop en eraan. Kaarten, opstootjes, hachelijke situaties, gemene overtredingen en uiteraard een discutabel doelpunt.

De allereerste treffer van het eredivisieseizoen 2017/18 werd namelijk gemaakt door een speler in buitenspelpositie. Op het moment dat Gyrano Kerk een pegel op het doel afvuurde stond Cyril Dessers net achter de laatste verdediger. Toen de bal via de paal en de doelman terugkeerde kon de Belg van FC Utrecht eenvoudig binnentikken.

https://twitter.com/DutchGoalsAMore/status/896058920845713409

In de tweede helft liepen de bezoekers verder uit dankzij een rake kopbal van Sander van de Streek. ADO Den Haag kreeg vervolgens veel kansen en raakte via Tom Beugelsdijk zelfs de lat. Maar uiteindelijk besliste Dessers – dit keer geen buitenspel – de wedstrijd uit een counter.

Rest van het programma

Zaterdag en zondag komen alle andere zestien teams voor het eerst dit seizoen in actie. Zaterdag is het tijd voor PSV – AZ, Heracles Almelo – Ajax, VVV-Venlo – Sparta en Vitesse – NAC. Zondag speelt onder andere landskampioen Feyenoord thuis tegen FC Twente. Verder ook nog op de velden: FC Groningen – sc Heerenveen, PEC Zwolle – Roda JC en Willem II – Excelsior.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
TV-fragment: Buitenspelgoal? Welkom in de Eredivisie
Sluiten