Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 3 aug 2017 / 14:00 uur

Tv-avond: Het drama rond de gouden sprint van Seoul

Of er nog iets op tv is deze donderdagavond? Zeker wel! Metro selecteert iedere dag de drie leukste, beste, ontroerendste of apartste programma’s die je zeker moet gaan zien. Of later terugkijken natuurlijk.

Brons moet goud zijn

Bij de 100 meterrace van de Olympische Spelen van 1988, de snelste ooit, werd winnaar Ben Johnson betrapt op dopinggebruik. Hij werd geschorst en Johnsons gouden medaille ging naar de nummer 2: zijn aartsrivaal Carl Lewis. Calvin Smith kreeg het brons. Maar Smith heeft in tegenstelling tot de andere prijswinnaars nooit positief getest op doping. Zou hij dan eigenlijk het goud verdienen? In de docu De vuile sprint van ’88 blikken alle betrokken terug op de race van hun leven.

Waar en wanneer: 23.50 uur op NPO 2

Halve finale leeuwinnen

De Grolsch Veste in Enschede is donderdagavond het decor van de halve finale van EK vrouwenvoetbal. Onze Oranje Leeuwinnen wagen opnieuw een poging om straks als beste uit te bus te komen. Het vrouwenvoetbal lijkt definitief te zijn doorgebroken in Nederland; niet eerder was er zoveel animo voor voetballende dames. Het geheim? Hun doorzettingsvermogen, optimisme en nuchterheid. Gewoon voetballen, niet zeuren en de scheids is de baas. Succes vanavond dames!

Waar en wanneer: 20.30 uur op NPO 1

Film vol trots

NPO 3 zendt in de week voorafgaand aan de Amsterdamse Canal Parade elke avond een film uit met een gay thema. Donderdagavond is het de beurt aan de film Pride waarvoor net als in de eerste tv-tip terugkeren naar de jaren 80. Het Groot-Brittannië van 1984 welteverstaan. Margaret Thatcher is aan de macht en de mijnwerkers staken. Een groep homoseksuele en lesbische activisten besluit geld in te zamelen om de families van de mijnwerkers te steunen.

Waar en wanneer: 20.30 uur op NPO 3

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tv-avond: Het drama rond de gouden sprint van Seoul
Sluiten