Metro
Metro Nieuws 22 aug 2017 / 10:00 uur

Smerige horecatenten in één klap overzichtelijk

Consumenten kunnen van steeds meer horecatenten zien hoe het er met de voedselveiligheid is gesteld. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is bezig met een horeca-inspectiekaart waarop de actuele resultaten van inspecties te zien zijn. Komende maandag komt de kaart van Den Haag uit. De kaart van Utrecht is al te bekijken op de site van de NVWA.

Eerder maakte de NVWA al inspectieresultaten van lunchrooms openbaar. Maar uiteindelijk wil de voedselwaakhond dat van alle horecazaken in heel Nederland inzichtelijk wordt of consumenten er veilig een hapje kunnen eten.

Utrecht

Op de horeca-inspectiekaart van Nederland kun je inzoomen op de stad of plaats waar je van plan bent te gaan lunchen of dineren. Voor een diner kun je tot nu toe alleen de resultaten van Utrecht en (vanaf maandag) Den Haag bekijken. Amsterdam en Rotterdam moeten volgend jaar met en inspectiekaart volgen, daarna de rest van het land.

Op de kaart verschijnen per stad allemaal bolletjes die de horecagelegenheden aangeven. Deze kun je aanklikken om te zien hoe ze scoren op de onderdelen ‘juiste omgang met voedsel’, ‘hygiëne’ en ‘ongediertewering’.

Op de kaart krijgen alle bedrijven een kleur. Groen betekent dat er geen problemen zijn gevonden. Geel betekent dat er verbeterpunten zijn gevonden, bij oranje zijn die dusdanig dat de NVWA verscherpt toezicht heeft ingesteld. Rood betekent dat een bedrijf is stilgelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Smerige horecatenten in één klap overzichtelijk
Sluiten