Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 8 aug 2017 / 10:37 uur

Selfies van Iraanse politici: ‘Overgave aan westen’

Federica Mogherini, de buitenlandvertegenwoordiger van de EU, kreeg in Europa heel wat hoon over zich heen vanwege haar bezoek aan Iran. Ze was bij de inauguratie van president Hassan Rouhani, en had een hoofddoek op. Volgens critici was dat een vorm van onderwerping.

Malena

Maar nu heeft hetzelfde bezoek ook tot een rel geleid in Iran. Parlementariërs van dat land wilden namelijk heel graag met Mogherini op de foto. Ze probeerden uit alle hoeken en standen een selfie met haar te nemen, gingen daarvoor op hun tenen staan en staken hun nek extra ver uit, zodat hun gezicht én Mogherini op de foto zouden staan.

„Overgave aan het westen”, noemt een strenge Iraanse parlementariër het gedrag van zijn collega’s volgens de BBC. Op Twitter wordt de actie van de parlementariërs door hardlines vergeleken met een scène uit de film Malena, waarin mannen over elkaar heen buigen om een vrouw een vuurtje voor haar sigaret aan te bieden.

https://twitter.com/weblogz/status/893911914279038976

Een andere Iraniër vergelijkt het gedrag van de parlementariërs met dat van de zeven dwergen tegenover Sneeuwwitje.

https://twitter.com/SHAH_DULABI/status/894065227620388864

Verboden

Ahmad Mazani, een van de parlementariërs die ook een foto van Mogherini nam, stelt dat het verboden was om te praten met ‘speciale gasten’. Daarom ontstond er een run op Mogherini toen de ceremonie was afgelopen.

Hesam Ashena, adviseur van de president, stelt dat de parlementariërs ‘serieus moeten worden ondervraagd’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Selfies van Iraanse politici: ‘Overgave aan westen’
Sluiten