Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Russische politicus verspreidt filmpje Arjen Lubach

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny heeft maandag een filmpje van Arjen Lubach gedeeld via Twitter en zijn website. Het gaat om een item uit het tv-programma Zondag met Lubach over Navalny’s corruptiebeschuldigingen richting premier Dmitri Medvedev. Het fragment is in het Russisch vertaald.

https://www.youtube.com/watch?v=_cIhrkf2U8o

,,Als je het, net als ik, hebt gemist, dan moet je kijken naar dit zeer grappige verslag van de Nederlandse televisie over de protesten in Rusland", schrijft de tegenstander van president Vladimir Poetin bij het filmpje op zijn website navalny.com. In het item, dat in Nederland op 2 april was uitgezonden, steekt Arjen Lubach onder meer de draak met de danscapaciteiten van de Russische premier.

Een Russische rechtbank heeft Navalny veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar vanwege verduistering. De zaak kan gevolgen hebben voor de politieke loopbaan van de oppositieleider, die in 2018 wil deelnemen aan de presidentsverkiezingen. Volgens Russische functionarissen maakt zijn veroordeling dat onmogelijk.

Arjen Lubach had al eerder internationaal succes met een fragment uit zijn talkshow. Begin dit jaar werd zijn introductiefilmpje van Nederland voor Donald Trump een enorme internethit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Russische politicus verspreidt filmpje Arjen Lubach
Sluiten