Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 11 aug 2017 / 08:26 uur

Politie wil agenten met PTSS beter begeleiden

Agenten met een posttraumatische stressstoornis hebben meer ondersteuning nodig. De korpsleiding gaat daarvoor zorgen door extra mensen in te zetten op het Meldpunt PTSS.

Bij dit meldpunt meldden zich sinds 2015 ruim 1000 politiemedewerkers met PTSS. Met 900 van deze mensen heeft de politie overeenstemming bereikt over een schadevergoeding, met 100 nog niet.

Deze politiemedewerkers zeggen dat hun werkgever verantwoordelijk is voor de schade die ze tijdens werkuren hebben opgelopen. Voor dingen die ze hierdoor in hun privéleven niet meer zelf konden doen, hebben ze zelf kosten moeten maken.

De afgelopen 2,5 jaar is er volgens de politie veel gebeurd in de zorg voor agenten met PTSS. Het gaat hierbij om zowel de behandeling van de stoornis zelf als de afhandeling van de klachten.

PTSS

Een posttraumatische stressstoornis is een verzamelnaam voor klachten die kunnen optreden nadat iemand een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. Het kan gaan om zowel psychische als lichamelijke ervaringen.

Agenten worden dagelijks geconfronteerd met incidenten die soms zoveel impact op ze hebben dat de kans bestaat dat ze er een posttraumatische stressstoornis aan overhouden.

Naast het helpen en begeleiden van politiemedewerkers met PTSS, zijn ze bij het Meldpunt PTSS ook van plan om leidinggevenden te trainen. Zij zouden klachten van hun werknemers zo eerder kunnen herkennen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie wil agenten met PTSS beter begeleiden
Sluiten