Merike Woning
Merike Woning Nieuws 7 aug 2017 / 09:03 uur

Ook in Salou leeft het Oranjegevoel

Straks zitten we weer massaal aan de buis gekluisterd om te zien of het de Oranje Leeuwinnen lukt de Europese titel binnen te slepen. Maar hoe zit het met de Nederlandse vakantiegangers in het buitenland? Wapperen daar de oranje vlaggen al volop of wordt de oranjepolonaise er niet gelopen? „We hebben hier echt een oranjegevoel."

Tante Dinny

Tako Boelens – van wie de vrouw geheel toevallig oud-international is – is samen met zijn gezin in het Spaanse Salou en geniet met volle teugen van de voetballende Oranjedames. „De halve finale, maar ook de kwalificatiewedstrijd van Ajax, hebben we bij de Heineken Hoek gekeken, een verzamelplek voor Hollandse supporters. Er zat tijdens de wedstrijd tegen Engeland zelfs een hele lange tafel vol met fans van een jaar of 18."

„Als er een doelpunt viel, gingen ze helemaal uit hun dak. Het was er zo gezellig dat we er voor vanavond weer een tafel gereserveerd hebben. Iedereen leeft intens mee. Tante Dinny, die de scepter bij de Heineken Hoek zwaait, genoot zichtbaar en ze beloofde dan ook dat ze onze tafel voor vanavond weer vrijhoudt."

Dat de Oranjefans niet echt rekening hebben gehouden met het succes van het Oranjeteam blijkt wel uit het feit dat bijna niemand oranje kleding heeft meegenomen. Laat staan oranje vlaggetjes. „Nee, met een finaleplek hebben we echt geen rekening gehouden. Maar we doen alle kleren aan waar maar een beetje oranje in zit, hoor," aldus Boelens.

Slecht voorbereid

Yvette Heijnis rijdt met haar gezin op dit moment door Zuid-Duitsland en hoopt zometeen op tijd aan te komen in Phantasialand om daar in het hotel de wedstrijd te bekijken. „We zijn vanochtend om 5.00 uur vertrokken bij het Levicomeer in Italië. Het is zo’n 900 kilometer, dus met een beetje geluk komen we om 17.00 uur aan en kunnen we de dames zien spelen."

Heijnis heeft de halve finale op de camping gekeken waar alle Hollanders zich verzamelden voor een scherm. „Ook wij waren allemaal slecht voorbereid. Slechts één man had een oranje T-shirt aan, haha." Het mocht echter de pret niet drukken. „Toen ze gewonnen hadden hebben we nog heel gezellig nageborreld,"

YouTube

De familie Van Amerongen moet iets meer hun best doen om een televisie te vinden waar de wedstrijden überhaupt op uitgezonden worden. Het gezin zit momenteel op Rhodos, maar om een voetbalwedstrijd te zien, moeten ze het resort uit en naar het dichtbij gelegen Faliraki.

Esther: „Voor de kwalificatiewedstrijd van Ajax hebben we echt heel erg gezocht naar een bar waar de wedstrijd werd uitgezonden. Dat hebben we niet nog een keer voor de halve finale gedaan. Maar we zaten wel constant op internet te kijken wat de tussenstand was. Voor de wedstrijd van zometeen zijn we er nog niet uit of we weer op zoek gaan naar een café.

Haar man Marc: „Ik krijg niet bepaald het idee dat de Grieken warm lopen voor het damesvoetbal. En mijn zoons vinden het ook niet zo’n ramp om het niet live te zien. Die volgen het net zo lief via YouTube. Zij vinden altijd wel een link om het toch te kunnen volgen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook in Salou leeft het Oranjegevoel
Sluiten