Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 17 aug 2017

Ondernemers willen Gaykrant laten terugkeren

De Gaykrant staat op het punt om terug te keren. Het magazine voor homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen zal niet meer op papier verschijnen zoals eerst, maar er komt alleen een digitale versie.

Ontwikkeling homo-emancipatie

Het initiatief om het blad terug op de markt te brengen komt van de ondernemers Hans Prummel en Richard Otto. „Ik vind het belangrijk dat ook nieuwe generaties beseffen hoe de homo-emancipatie zich de laatste decennia ontwikkeld heeft", zo licht Prummel toe tegenover L’Homo.

Niet alleen zullen er nieuwe online magazines zijn, maar ook alle oude edities zullen online komen. „Met het digitale archief van de Gaykrant willen we hier een bijdrage aan leveren en een basis bieden voor nieuw onderzoek, informatie en educatie in Nederland."

Opgericht

De Gaykrant werd opgericht in 1980 en kon mede dankzij de Best Publishing Group – waar politicus Henk Krol destijds aan het roer stond – een keer in de drie weken worden uitgegeven. In 2013 moest noodgedwongen het faillissement worden aangevraagd.

De bijbehorende site is sinds dien wel altijd in de lucht gebleven, maar de artikelen werd niet geplaatst in tijdschriftvorm. Dat moet nu dus gaan veranderen. Er wordt nog niet gemeld wanneer en met welke frequentie de Gaykrant weer zal verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ondernemers willen Gaykrant laten terugkeren
Sluiten