Metro
Metro Nieuws 22 aug 2017 / 21:00 uur

Nog meer meldingen in ontuchtzaak opvang De Bilt

De medewerker van buitenschoolse opvang Partou in de De Bilt zou mogelijk met meer kinderen ontucht hebben gepleegd. Na de informatiebijeenkomst die vorige week plaatsvond, hebben meer ouders zich gemeld.

Het zou volgens het Openbaar Ministerie gaan om minder dan vijf nieuwe aangiftes. Deze worden nu aan een onderzoek onderworpen. Een woordvoerder laat weten aan ANP dat deze nieuwe aangiften betrekking hebben op ‘feiten die gepleegd zijn met meisjes op dezelfde locatie als het aanvankelijke feit’.

Voorarrest

De medewerker in kwestie, de 27-jarige Bart C., zit in voorarrest. Hij heeft bekend ontucht gepleegd te hebben met twee kinderen die naar Partou gaan. Donderdag 31 augustus wordt beslist of C. langer in voorarrest moet blijven.

C., die zo’n zes jaar werkte bij Partou, was naar verluidt een populaire medewerker. Het nieuws dat een medewerker van de opvang ontucht had gepleegd met kinderen, werd vorige week tijdens een informatiebijeenkomst aan de ouders gebracht.

Twee kinderen uit hetzelfde gezin hadden tegen hun ouders gezegd dat ze seksuele handelingen moesten uitvoeren met C. Uit eerste aanwijzingen leek het er in beginsel niet op dat er meerdere kinderen het slachtoffer zijn geweest van C.

Voor de ouders is er bij de GGD een speciaal telefoonnummer geopend. Op de opvang zelf zijn er speciale pedagogische medewerkers ingezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog meer meldingen in ontuchtzaak opvang De Bilt
Sluiten