Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 16 aug 2017 / 16:25 uur

Nederlandse familie ontsnapt aan aanval bruine beer

In Zweden is een Nederlands gezin ontsnapt aan een bruine beer. De familie liep rond in een dierentuin met een 18-jarige oppasser die wel door de beer werd gegrepen.

Dit laatste gegeven kwam begin augustus al naar buiten. De oppasser met de naam Robert gaf het gezin een speciale rondleiding in Orsa Rovdjurspark, waarbij hij liet zien hoe zijn werk als dierenverzorger eruitziet. Hij ging met de familie een verblijf in dat afgesloten is voor de beer. Op de een of andere manier kwam het dier toch in deze ruimte terecht.

Fredags feeling i Orsa Rovdjurspark: Idag kl. 14:00 är det Björnfiske, flera brunbjörnarna kommer få möjligheten att…

Gepostet von Orsa Rovdjurspark am Freitag, 28. Juli 2017

Hij viel direct de oppasser aan. Het gezin, bestaande uit een moeder, een vader en twee kinderen, probeerde het verblijf – waarvan de hekken onder stroom stonden – uit te klimmen. Dit lukte, waarschijnlijk omdat de beer zich gestort had op de oppasser.

Overleden

Robert overleefde het gevecht met de beer niet. Een tragische gebeurtenis voor de jonge man en zijn familie. De 2 jaar oude beer is afgemaakt nadat de aanval had plaatsgevonden.

Voor de leden van de Nederlandse familie, die aan de dood wisten te ontsnappen, was het een traumatische gebeurtenis. Het gezin krijgt hiervoor hulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gezin heeft er bewust voor gekozen om anoniem te blijven.

Orsa Rovdjurspark is een dierentuin waar roofdieren zoals beren, luipaarden en lynxen wonen. Het ligt op zo’n 330 kilometer afstand van de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Reageer op artikel:
Nederlandse familie ontsnapt aan aanval bruine beer
Sluiten