Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 12 aug 2017 / 12:05 uur

N-Korea: 3,5 miljoen vrijwilligers willen VS wreken

Mocht het tot een oorlog komen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea, dan heeft het Aziatische land in ieder geval genoeg manschappen. Volgens het land hebben zich namelijk 3,5 miljoen mensen (op een totaal bevolking van 25,5 miljoen) zich de voorbije dagen vrijwillig bij het leger gemeld.

Vele duizenden keren

Daarmee reageert het volk op de sancties van de Verenigde Naties tegen het land. Maar de hoofdreden zou zijn dat ze ‘wraak willen nemen’ op Amerika. „Al onze burgers zijn klaar om wraak te nemen op de VS, en dat vele duizenden keren", schrijft staatskrant Rodong Sinmun. „Op 9 augustus alleen kwamen er liefst 89.000 jonge mannen zich melden in één provincie."

Het is niet de eerste keer in de recente geschiedenis dat Noord-Korea melding maakt van een dergelijke vrijwillige stroom van het volk naar het leger. Precies twee jaar terug zouden een miljoen Noord-Koreanen zich vrijwillig gemeld hebben, nadat er een mijn ontplofte bij een grensovergang met Zuid-Korea.

Grootschalig protest

Volgens het staatsagentschap KCNA was er afgelopen woensdag al een enorme protestmars in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang, waarin tienduizenden Noord-Koreanen meeliepen om hun steun te betuigen aan de regering.

Deze dreigde eerder deze week al de aanval te gaan open op de Verenigde Staten. Hierbij zou niet alleen het vaste land, maar ook het eiland Guam (dat in de Filipijnenzee ligt en onderdeel is van de regio Micronesië) worden aangevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
N-Korea: 3,5 miljoen vrijwilligers willen VS wreken
Sluiten