Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 17 aug 2017 / 06:29 uur

Lichaam Natalee Holloway mogelijk gevonden

Er is mogelijk een doorbraak in de zaak van Natalee Holloway. Haar vader Dave vertelde woensdagochtend in de Amerikaanse Today-show dat er stoffelijke resten zijn gevonden op Aruba. DNA-onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om het lichaam zijn dochter gaat.

Holloway werkt naar eigen zeggen al anderhalf jaar samen met zijn privé-detective aan een geheim onderzoek naar aanleiding van een tip van een oud-huisgenoot van de beste vriend van Joran van der Sloot.

Deze informant zegt dat Van der Sloot de drug GHB in het drinken van Natalee Holloway deed. Ze zou hiervan hebben moeten overgeven en zou vervolgens gestikt zijn.

Volgens de informant heeft Van der Sloot het lichaam van Natalee in een park op Aruba begraven. Dit zou hij samen met zijn vader hebben gedaan.

Hoofdverdachte

Natalee Holloway verdween op 30 mei 2005 op Aruba waar ze na haar eindexamen vakantie vierde. Joran van der Sloot is al sinds het begin van de verdwijning de meest aannemelijke verdachte in de zaak. Onder anderen Peter R. de Vries deed uitvoerig onderzoek naar de zaak Holloway.

Peter R. de Vries met de moeder van Natalee Holloway, Beth Twitty. Foto: ANP

In 2010 gaf Van der Sloot in het programma Joran Spreekt toe betrokken te zijn geweest bij de verdwijning van Natalee. In het verhaal dat hij toen vertelde, blijkt inderdaad dat hij Natalee ontmoette bij een vriend van hem thuis en dat er sprake was van drank- en drugsgebruik. Toen vertelde hij echter dat Natalee van het balkon was gevallen. Hij zou haar vervolgens in een moeras hebben begraven. Het lichaam van Holloway werd hier echter nooit gevonden.

Er is in de twaalf jaar sinds de verdwijning van Holloway veel onderzoek gedaan naar de zaak en er zijn veel tips gegeven. Vader Dave zegt echter dat deze tip „met afstand de meest geloofwaardige is die hij in de aflopen 12 jaar heeft gekregen”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lichaam Natalee Holloway mogelijk gevonden
Sluiten