Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 20 aug 2017 / 10:05 uur

Moeder smeekt verdachte zoon terug te keren

Younes Abouyaaquoub is nog altijd de enige verdachte die op de vlucht is na de aanslag in Barcelona. De 22-jarige jongen van Marokkaanse komaf zou mogelijk zelfs al Spanje uit zijn en zijn toevlucht in Frankrijk hebben gezocht. Zijn moeder roept hem echter op om de vluchtpoging te staken. Tegenover Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio roept ze haar zoon op om terug te keren en zich over te geven.

Ze is daarmee niet het enige familielid van de aanslagplegers die zich uit heeft gesproken tegen de terreurdaden. Bij een bijeenkomst bij het gemeentehuis van Ripoll (waar een paar van de betrokkenen woonden) waren ongeveer veertig familieleden, vrienden en kennissen van de verdachten bijeengekomen om zich uit te spreken tegen de aanslagen van donderdag in Barcelona en Cambrils. Ze droegen ook borden met daarop de tekst „Niet in onze naam."

Rol van imam

De politie onderzoekt bovendien nog altijd de rol van de in Ripoll woonachtige imam. Hij wordt er van verdacht het grote brein te zijn achter de aanslag en leider te zijn van de terroristische cel, die de jongens aanzette tot hun gruweldaden.

Mogelijk is die imam een van de omgekomen mensen bij de explosie in het huis van Alcanar. Volgens de laatste berichten heeft de Spaanse politie daar tussen het puin van het verwoest huis het lichaam van een derde man gevonden. Woensdag (een dag voor de aanslag in Barcelona) vond daar een grote ontploffing plaats, toen de daders met explosieven aan de slag waren, die eigenlijk tijdens de aanval in Barcelona hadden moeten worden gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder smeekt verdachte zoon terug te keren
Sluiten