Metro
Metro Nieuws 25 aug 2017 / 18:40 uur

Meisje (3) overleeft val van zeven meter uit flat

Het mag een wonder heten: een Franse peuter van drie heeft vrijdag een val van ruim zeven meter overleefd.

Het meisje was aan het spelen in het appartement van haar tante op de zesde verdieping toen ze via een openstaand raam naar buiten viel, meldt de Franse krant Le Parisien.

Gevonden door buurvrouw

De spelende peuter kwam na de val terecht op het balkon van een appartement op de derde verdieping. Daar zag een buurvrouw het meisje, denkende dat de peuter zich alleen had buitengesloten. Pas toen de tante zich vol zorgen meldde bij de hulpdiensten die waren uitgerukt, werd duidelijk dat het meisje meer dan zeven meter naar beneden was gevallen.

De peuter liep ernstige verwondingen op aan onder meer haar kaak en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze verkeert niet meer in levensgevaar.

Hulp van de wind

In Portugal was er vijf jaar geleden een peuter die ook overduidelijk een engeltje op zijn schouder had zitten. Daar viel een kind uit een raam van een appartement op 25 meter hoogte. Het kind had ‘alleen’ wat botbreuken. Met dank aan een windvlaag, die de peuter uit koers blies waardoor het kind niet op de betonnen stoep, maar een hoopje zand belandde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (3) overleeft val van zeven meter uit flat
Sluiten