Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 3 aug 2017 / 07:37 uur

Man pakt date in met powerpoint, wordt afgewezen

Tinder: een enorme visvijver voor iedereen die op zoek is naar liefde. Zoveel keus, maar ook zoveel concurrentie, dan is het zaak om een potentiële nieuwe liefde met originaliteit in te pakken.

Dus toen de 23-jarige Ben Velzian uit Londen van zijn match Tom de vraag kreeg om met wat originele eerste-date-ideeën te komen, wist hij dat hij met een ingenieus plan moest komen. En als nineties-kid is je eerste gedachte dan natuurlijk om een heuse powerpointpresentatie in elkaar te flansen.

Twitter-verslag

Zo geschiedde: Ben sloeg aan het powerpointen en maakte een complete schets van verschillende activiteiten, met per idee een korte uitleg. En omdat iets tegenwoordig niet is gebeurd als je het niet op sociale media zet, besloot Ben andere liefdeszoekers te helpen door zijn plannen te delen.

Allereerst liet Ben aan Tom weten dat hij de powerpoint maakte omdat hij geen vlees eet („dus we kunnen niet naar zo’n hippe tent waar de mensen rijendik buiten staan”, Tom op vakantie gaat en het weer wispelturig is. Dan somt Ben de opties op waaronder een museumbezoekje en een ‘kunstig doolhof’. En dan sluit de verliefde Ben af met een slide waarin hij concludeert dat de ‘opties slechts opties’ zijn en dat het Tom vrij staat om gewoon een drankje te doen of zelf iets voor te stellen en dat hij ernaar uitkijkt iets van hem te horen.

Spanning en sensatie

En toen begon voor Ben het grote wachten. Je zou verwachten dat wanneer je zóveel moeite voor iemand doet, hij of zij meteen prat gaat, Tinder verwijdert en over een trouwring begint – toch? Maar helaas gold dat niet voor arme Ben. Sterker nog, het leek erop dat de PowerPoint iets teveel van het goede was geweest. De casanova werd namelijk door Tom geblokkeerd, op álle sociale media. Zonder enig antwoord.

Natuurlijk deelt Ben ook dat op hilarische wijze op Twitter, waar hij gelukkig veel steun krijgt: veel mensen begrijpen niet hoe Tom het in zijn hoofd heeft gehaald de romantische avances neer te wijzen.

Hoe dan?

Ben vertelt aan Metro UK dat hij oprecht dacht dat zijn idee geen schade kon aanbrengen, maar dat het misschien iets te snel was geweest voor een powerpoint, aangezien de twee pas een paar dagen contact hadden. „Ik dacht dat het gewoon een leuke ijsbreker was, een grapje. Maar blijkbaar zag hij de lol er niet van in. Bovendien kostte het me maar tien minuten, ik ben erg getalenteerd als het aankomt op het maken van slideshows.” En een tikkeltje arrogant, misschien?

In ieder geval gaat de romanticus in het vervolg toch iets langer wachten met powerpoints en houdt hij het nu bij simpele appjes.

Zou jij wel enthousiast raken van een PowerPoint-presentatie van een date?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man pakt date in met powerpoint, wordt afgewezen
Sluiten