Metro
Metro Nieuws 9 aug 2017 / 10:00 uur

Man klaagt Heineken aan om biertje met dode gekko’s

Wat kan er misgaan met het drinken van een ijskoud biertje? Vrij weinig zou je denken. Toen de Amerikaan George Toubbeh een blikje bier open trok ging het toch mis. Hij heeft een claim ingediend tegen Heineken en een Amerikaanse supermarktketen omdat er volgens de man twee dode gekko’s in zijn blikje zouden zitten.

Gekke smaak

George Toubbeh diende deze week een aanklacht in tegen de bierfabrikant en Ralph’s Grocery, een regionale supermarkt van Kroger in California. In 2015 kocht de Amerikaan een blikje bier bij de supermarkt. Bij zijn eerste slok proefde hij een gekke smaak.

Hij kreeg direct buikpijn en moest overgeven. Zijn dochter bekeek het blikje en ontdekte dat er twee dode gekko’s inzaten. De man denkt dat de gekko’s nog in leven waren toen de blikjes werden gevuld en afgesloten in de fabriek.

PTSS en stoppen met werken

Het bleef echter niet bij een paar keer overgeven, George bleef ziek en moest naar het ziekenhuis. Hij had last van ernstige buikpijn, -en kramp, verlies van gevoel, opspelende darmen en een sterk verminderde eetlust. Door het ‘gekko-incident’ kreeg hij last van angsten en uiteindelijk zelfs een post-traumatisch stresssyndroom (PTSS), meldt Business Insider.

Door deze medische problemen kon hij langere tijd niet werken en George eist dan ook dat Heineken, Kroger en de lokale distributeur zijn medische kosten vergoeden, net zoals het verlies aan inkomsten. Heineken laat weten dat de eisen van George ongegrond zijn omdat zijn beweringen niet kloppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man klaagt Heineken aan om biertje met dode gekko’s
Sluiten