Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 17 aug 2017 / 10:24 uur

Man gooit molotovcocktail naar treiterende jongeren

Een man uit Nieuwegein heeft een molotovcocktail gegooid naar jongeren die hem lange tijd hebben getreiterd. Dat meldt De Telegraaf. Volgens buurtbewoners hebben de jongeren de man „tot waanzin gedreven”.

Het incident gebeurde dinsdagavond. De 60-jarige man gooide toen vanaf zijn galerij een fles met brandende vloeistof naar beneden. Die landde in de buurt van de jongeren, maar niemand raakte gewond. De man is daarop aangehouden door de politie.

‘Terroriseren de buurt’

„Die bende hangjongeren heeft hem net zo lang getreiterd tot hij doordraaide”, verklaart een buurtbewoner in de krant. „Ik heb het zien gebeuren. Die avond stonden ze voor zijn deur te dreigen. Ik wil zijn actie niet goedpraten, maar normaal is het een rustige man.”

Volgens een andere vrouw die in de buurt woont, zijn de jongeren niet veel ouder dan vijftien. „Elke nacht hoor ik ze voor mijn flat. Ze dealen drugs, vernielen auto’s en terroriseren voorbijgangers. Ik durf niet meer zonder mijn hond naar buiten.”

De man wordt verdacht van poging tot zware mishandeling, en is verhoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man gooit molotovcocktail naar treiterende jongeren
Sluiten