Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 23 aug 2017

Lof voor snel optreden bij terreurdreiging Rotterdam

Een week na de dubbele terreuraanslag in Catalonië werd Nederland woensdagavond opgeschrikt door terreurdreiging bij het optreden van de rockband Allah-Las in de Maassilo.

De melding kwam vanuit Spaanse media en het concert werd direct afgelast. De concertzaal werd rap ontruimd, het gebied werd afgezet en de bandleden werden door politie-escortes in veiligheid gebracht. Later op de avond, rond 21:00 uur, werd er een met gasflessen gevuld busje met een Spaans kenteken tegengehouden in de buurt van de Rotterdamse concertzaal.

Over de precieze link tussen het busje en de terreurdreiging bij het concert, moet nog veel duidelijk worden. Het dreigingsniveau in Nederland blijft vooralsnog hetzelfde: vier van de vijf. Dat betekent dat de kans op een aanslag in Nederland reëel is, maar dat er geen concrete aanwijzingen zijn.

Op Twitter zijn veel mensen te spreken over de snelheid waarmee de politie en de andere veiligheidsdiensten te werk gingen:

https://twitter.com/hipenhan/status/900465724262580224

https://twitter.com/GerbNk/status/900450613548507140

Band is ook dankbaar

Ook de band waarvan het concert is afgezegd, is de Rotterdamse politie dankbaar voor het snelle signaleren. Dit hebben ze duidelijk gemaakt in een reactie op de site van Billboard, een Amerikaans muziekblad. ,,De bandleden zijn de politie van Rotterdam en andere verantwoordelijke autoriteiten erg dankbaar voor het op tijd signaleren van de terreurdreiging voordat er slachtoffers vielen. We kunnen verder geen commentaar geven. We kunnen geen details delen nu het onderzoek nog gaande is”, schrijft de band.

Lof voor snel optreden bij terreurdreiging Rotterdam
Bandleden van Allah-Las op Coachella in 2015. Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lof voor snel optreden bij terreurdreiging Rotterdam
Sluiten