Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 8 aug 2017 / 11:35 uur

Restaurant: Grotere borsten, goedkoper eten

In de Chinese stad Hangzou hangen sinds 1 augustus posters van restaurant Trendy Shrimp door de stad met daarop een rij van zeven vrouwen met verschillende cupmaten. Hoe groter de borsten hoe meer korting je krijgt. De korting start met 5 procent voor vrouwen met cup A en loopt op tot 65 procent voor vrouwen met cup G. Niet iedereen is blij met deze reclame, het zou vulgair en discriminerend zijn. Volgens de lokale krant de Qianjiang Evening Post hebben veel buurtbewoners geklaagd over de posters.

Hoewel de klachten binnenstromen, stelt de bedrijfsleider van het beruchte restaurant dat hij het nog nooit zo druk heeft gehad.

Meisjes zijn juist heel trots

De posters zijn inmiddels verwijderd, maar Trendy Shrimp bedrijfsleider Lan Shenggang begrijpt niet zo goed waarom. „Sinds het begin van deze promotieactie is het aantal klanten met 20 procent gestegen.” Daar voegde hij aan toe dat „sommige meisjes juist heel trots zijn en niets te verbergen hebben.”

De bedrijfsleider merkte nog op dat het voor zijn nieuwe vrouwelijke klanten geen probleem zou zijn om bij de vrouwelijke bedienden een bestelling te plaatsen in plaats van bij zijn mannelijk bedienden, om op deze manier gênante situaties te voorkomen.

Niet de eerste keer

Het blijkt niet de eerste keer dat Chinese restaurants korting geven gebaseerd op uiterlijk. In januari 2015 konden knappe mensen korting krijgen bij een restaurant in Henan en een maand later kregen dikke mannen en dunne vrouwen korting bij een eetgelegenheid in Chongqing.

Het zal best weleens voorkomen dat vrouwen met grote borsten in de kroeg vaker een biertje van de barman krijgen dan vrouwen met kleinere borsten. Maar inmiddels is wel duidelijk dat korting geven aan dunne, knappe mensen of vrouwen met grote borsten niet wordt gewaardeerd. Of de Chinese horeca dit ondertussen ook heeft begrepen, zal de toekomst ons leren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Restaurant: Grotere borsten, goedkoper eten
Sluiten