Metro
Metro Nieuws 8 aug 2017 / 06:10 uur

Kleine zeebeestjes aten aan been Australische tiener

Een 16-jarige jongen kwam zaterdag met heftig bloedende benen uit de zee in het Australisch Melbourne. In eerste instantie dacht hij dat er zandkorrels op zijn been zaten, maar dat bleken bloeddorstige diertjes te zijn. Onderzoekers in het ziekenhuis stonden versteld.

De jongen Sam Kanizay wilde na een potje voetbal zijn benen even koelen in de zee in Brighton. Na een half uurtje kwam hij de zee uit en zag hij dat zijn benen flink aan het bloeden waren, schrijft The Guardian. De tiener moest direct naar het ziekenhuis, waar onderzoekers versteld stonden. Dit zagen ze niet vaak. Op het been van de jongen zaten zandkleurige zeediertjes, waarschijnlijk zeeluisjes, die langzaam het been van de jongen opaten.

Grote plas bloed

"Er lag een grote plas bloed op de grond. Niemand in het ziekenhuis kon verklaren wat er aan de hand was. Ze hebben verschillende deskundigen gebeld, maar niemand kon het zeggen", zegt de vader van de jongen tegen The Guardian.

Professor Alistair Poore, expert in ongewervelde dieren, zegt nog nooit zoiets gezien te hebben. Hij denkt dat het gaat om zeeluizen, die in een uitzonderlijk grote groep het been van de jongen aanvielen.

Update beestjes

Het mysterie rond de kleine beestjes is opgelost. Zeebiologe Genefor Walker-Smith stelde vast dat het gaat om zeevlooien, die behoren tot een ondersoort van de kreeftachtigen.

Volgens Walker-Smith doen zeevlooien (Lysianassid Amphipod) zich normaal gesproken te goed aan de kadavers van dode vissen of vogels. ,,Eigenlijk vallen ze geen mensen aan. Dit was een dom toeval”, stelde zij andere badgasten gerust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleine zeebeestjes aten aan been Australische tiener
Sluiten