Metro
Metro Nieuws 29 aug 2017 / 09:40 uur

‘Klaas Otto plande moord op officier van justitie’

De oprichter van motorclub No Surrender, Klaas Otto, zou een plan hebben gemaakt om een aanslag te plegen op een officier van justitie.

Otto zit nu vast in een gevangenis in Middelburg. De man op wie de moordaanslag was gemunt, is de officier van justitie die optreedt in zijn zaak. De advocaat van Otto, Louis de Leon, liet aan NU.nl weten dat Klaas Otto de beschuldiging ‘totaal bezopen’ vindt.

Man aangehouden

Maandagavond is in Sliedrecht een 44-jarige man aangehouden die volgens het Openbaar Ministerie (OM) de opdracht tot de moord zou hebben gekregen „van een gedetineerde". Otto zegt de man niet te kennen.

De cel van de gevangene is onderzocht, net als twee woningen in Sliedrecht en Rotterdam. Daar heeft de politie beslag gelegd op computers, telefoons en apparatuur.

De voormalige No Surrender-voorman zit in voorarrest in verband met verschillende strafzaken. Hij wordt onder meer verdacht van afpersing, bedreiging, witwassen, mishandeling en brandstichting. In de komende dagen zal de politie de aangehouden verdachte en de gedetineerde verdachte verhoren.

Studie theologie

Begin juli vertelde de advocaat van Klaas Otto in de rechtbank dat Otto bezig is met een bijzondere carrièreswitch: hij zou theologie willen studeren om woonwagenpastor bij het bisdom Den Bosch te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Klaas Otto plande moord op officier van justitie’
Sluiten