Metro
Metro Nieuws 29 aug 2017 / 10:15 uur

Jongen beschuldigd van moord op Savannah (14)

De zestienjarige jongen uit Den Bosch die vastzit voor het doden van de veertienjarige Savannah uit Bunschoten, wordt verdacht van moord.

In eerste instantie ging het Openbaar Ministerie (OM) uit van doodslag, maar het onderzoek heeft bewijs opgeleverd voor moord met voorbedachte rade.

Onderzoek internetverkeer

Er zijn nog veel vragen over wat er precies is gebeurd met de veertienjarige. Het onderzoek is dan ook nog niet afgerond. De beslissing om de verdenking van doodslag te veranderen in moord, is genomen omdat er bij onderzoek naar het internetverkeer van de verdachte meer bewijs tegen hem is gevonden, schrijft het OM.

Vrijdag 8 september moet de 16-jarige verdachte voor de rechter verschijnen. Het gaat om een regiezitting, waarin de stand van zaken en mogelijke wensen voor nader onderzoek worden besproken met de rechter. Omdat de verdachte minderjarig is, zal dit achter gesloten deuren zijn.

In juni werd Savannah dood gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten, nadat zij enkele dagen vermist was. De telefoon en portemonnee van het meisje zijn nog steeds niet gevonden. In dezelfde periode en in dezelfde omgeving werd een ander veertienjarig meisje, Romy, om het leven gebracht. Een veertienjarige jongen uit Ede zit hiervoor vast. Hij heeft bekend, zijn zaak komt op 10 november voor de rechter.

Reageer op artikel:
Jongen beschuldigd van moord op Savannah (14)
Sluiten