Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 29 aug 2017 / 06:14 uur

‘Het kan zomaar dat mijn huis onder water staat’

Nederlander Robbert woont en werkt in Houston, Texas. Hij zit er nu anderhalf jaar, maar vergeleken met orkaan Harvey vallen eerdere overstromingen in het niet. Metro sprak hem via FaceTime.

Robbert woont vlak aan de kust en moest vanwege opkomend water noodgedwongen een plek zien te bereiken waar hij het droog zou houden. Dat gaat relatief goed. We zien dat de straat waar zijn tijdelijke verblijf aan grenst, flink onder water staat.

Het waterniveau lijkt echter te zakken op de plek waar Robbert zit. „Gisteren hadden we 3 a 4 meter aan de voorkant staan, dat is wel gezakt tot ongeveer anderhalve meter.”

Een gebeurtenis als deze brengt mensen wel dichter bij elkaar, vertelt Robbert. Mensen geven elkaar adviezen en informeren bij elkaar hoe het gaat. Een van de tips is om een bad vol met water te laten lopen, zodat je in ieder geval water hebt voor de komende 24-48 uur.

Water

Water is een van de levensmiddelen die mensen massaal inslaan in het geval van een ramp als deze. „Ik heb een collega echt op het hart moeten drukken om inkopen te gaan doen en zich voor te bereiden.”

De voorspellingen zijn wisselend, vertelt Robbert. „Ik hoop zelf dat het toch wel een beetje rond woensdag over is, zodat ik ook schade kan opnemen bij mij thuis. Maar het zou zomaar zaterdag kunnen zijn en dan zitten we hier nog wel een week."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Het kan zomaar dat mijn huis onder water staat’
Sluiten