Mario Wisse
Mario Wisse Nieuws 1 aug 2017 / 06:24 uur

Groeiende ICT-bedrijven snakken naar personeel

Tienduizenden groeiende bedrijven hebben moeite met het vinden van extra personeel, zo blijkt uit een maandag verschenen rapport van de Rabobank. Economen becijferden dat zeven procent van de Nederlandse economie er last van heeft. Vooral in de ICT zijn veel vacatures die niet kunnen worden ingevuld.

Zestien vacatures

We Provide, een snel groeiend bedrijf gespecialiseerd in het maken van innovatieve websites, is zo’n bedrijf dat onder de huidige situatie op de arbeidsmarkt gebukt gaat. Directeur Frank Houtappels: „Een aantal jaar achter elkaar zijn wij verdubbeld en nu werken we met dertig man. Maar begin vorig jaar kwam de klad er in door de krapte op de arbeidsmarkt. We zoeken met name developers, mensen die het leuk vinden om te programmeren dus, en hebben nu 16 vacatures.”

Houtappels zoekt koortsachtig naar oplossingen, want hij moet – vaak grote – klanten weigeren omdat hij de mensen er niet voor heeft. „Laatst moesten we de NS laten schieten, vreselijk frustrerend is dat.”

Hij dacht dat een verhuizing van het kleine Bergeijk naar tech-city Eindhoven zou helpen, maar nee. „We proberen vanalles. Bij Fontys Hogescholen, waar ik als extern examendeskundige optreed, zoek ik contact met studenten. Maar je merkt al heel snel dat ze al in het eerste of tweede jaar afspraken met andere bedrijven hebben gemaakt. Ze lopen daar hun stages en er liggen al contracten. Nu probeer ik het ook steeds vroeger, maar het moet niet gekker worden.”

Pamperen

Houtappels probeert het potentiële werknemers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. „Pamperen die jongens en meisjes”, zegt hij niet zonder cynisme. „En dat gaat van bedrijfsfruit tot gezamenlijke lunches. Maar denk ook aan een goede werk-privébalans en life-coaching. We nemen het liefst jonge mensen in dienst en je maakt doorgaans veel mee tijdens de eerste tien jaar van je werkende leven: wel of geen kinderen, je gaat samenwonen of je relatie gaat uit, een eerste hypotheek – allemaal dingen waar wij en met name HR bij helpen. Wij nemen de taken van de school en de ouders over.”

Niks geen traditionele arbeidsvoorwaarden – één van de oorzaken dat bedrijven moeilijk aan personeel komen volgens sommige deskundigen – bij We Provide dus. En Houtappels laat ook de traditionele kanalen als LinkedIn en de ouderwetse vacaturebanken – een andere oorzaak volgens deskundigen is op de verkeerde plekken zoeken naar personeel – zoveel mogelijk links liggen.

Omgekeerde wereld

We Provide is bijvoorbeeld in zee gegaan met online jongerenuitzendbureau JAMwerkt.nl – ook zo’n snel groeiend ICT-bedrijf – van directeur Ruud Schippers. „Onze klanten hebben veel last van de huidige situatie op de arbeidsmarkt”, zegt die. „Dat komt voor een belangrijk deel omdat zij moeite hebben om jongeren te bereiken, die zoeken op andere kanalen dan waar die klanten adverteren. Op ons platform draaien wij het daarom om. Jongeren kunnen bij ons zelf aangeven wat ze zoeken en wanneer ze beschikbaar zijn, vervolgens heeft het bedrijf dat personeel nodig heeft een lijst met beschikbare jongeren en kunnen ze die meteen boeken.”

Voor Houtappels is het voorlopig een pleister op de wonde. Via JAM laat hij jonge flexwerkers kennis maken met zijn bedrijf die hij als het even meezit aan zich kan binden. Maar die daarmee zijn die 16 vacatures nog steeds niet ingevuld. „Nog even en we staan bij de autodealer om IT’ers te verleiden voor ons te komen werken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Groeiende ICT-bedrijven snakken naar personeel
Sluiten