Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 14 aug 2017 / 13:48 uur

Gewonde Nederlander na dagen gered uit Noors bos

Een Nederlandse wandelaar is door reddingswerkers gevonden, nadat hij dagenlang met een gebroken arm in de bossen van Noorwegen had doorgebracht. De man heeft zich al die tijd warm weten te houden in een slaapzak.

Niks bekend

De Nederlandse politie werd ingeschakeld nadat de wandelaar een noodmelding had gedaan, meldt de politie op Facebook. Het Noorse Rescue Center probeerde de man terug te bellen, maar dat lukte niet. Het was bovendien onduidelijk waar hij precies verbleef, want er staat maar één zendmast in het bos, dat heel uitgestrekt is.

De enige informatie die de politie had, was het mobiele nummer van de man. Hij bleek een abonnement te hebben, en via zijn provider kreeg de politie de naam van de Nederlander. Zo wisten ze zijn Facebookprofiel te vinden.

Gebroken arm

„Als je dan een foto hebt, wordt het heel persoonlijk en motiveert het je nog meer om door te zoeken”, aldus een politiemedewerker. „Via Facebook konden we familie opsporen die ook woonachtig is in Noorwegen. Deze gegevens en een foto van de wandelaar heb ik doorgestuurd aan het Rescue Center en de Noorse politie.”

Een Nederlandse wandelaar, die afgelopen week in de problemen kwam, is door mooie samenwerking teruggevonden in…

Gepostet von Politie Landelijke Eenheid am Montag, 14. August 2017

Reddingswerkers zetten daarop een zoektocht op in het bos. Via tips van andere wandelaars wisten ze de Nederlander te vinden. Hij had een gebroken arm, maar gelukkig had hij ook een slaapzak bij zich waarin hij zich warm had weten te houden. De man is met een helikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gewonde Nederlander na dagen gered uit Noors bos
Sluiten