Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 28 aug 2017 / 19:39 uur

Veel interesse voor docu ‘Jesse’

BNNVARA besloot de documentaire ‘Jesse’ over GroenLinks-leider Klaver op maandag 4 september toch niet uit te zenden. Volgens de producent van de film zijn er echter genoeg gegadigden die dit alsnog willen doen.

De reden voor BNNVARA om af te zien van de uitzending, was dat de omroep niet de schijn wilde wekken partijdig te zijn. De maker van de film, Joey Boink, werkte voor GroenLinks tijdens hun verkiezingscampagne en schoot toen de beelden.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155484700926542&set=a.80163826541.94676.704476541&type=3&theater

Documentairemaker Boink zegt tegen de Volkskrant dat hij onterecht als GroenLinks-fan wordt bestempeld. Tijdens de opnamen filmde hij als beeldvoerder in dienst van GroenLinks en als documentairemaker. „Jesse Klaver wist dat. Dat ik ook dingen die niet flatterend voor hem zijn zou gebruiken.”

Zonde

Volgens Boink en producente Janneke Doolaard is het eeuwig zonde dat de televisiekijkers de film nu niet kunnen zien. „Mensen hebben er zoveel over gehoord; laat ze eerst de film zien en dan zelf bepalen wat ze ervan vinden. Nu wordt ze een film ontnomen over de spannendste campagne van de afgelopen verkiezingen.”

Zij en Boink hopen dan ook dat de docu alsnog uitgezonden wordt. Hiervoor zouden er dus genoeg bieders zijn. Om dit mogelijk te maken moet BNNVARA wel toestemming geven. De producent deelt de rechten van de docu namelijk met de omroep. Eén van de geïnteresseerden is GeenStijl. Zij riepen op om het portret van de Groenlinksleider anoniem te lekken op hun videoplatform Dumpert.

Dat ‘Jesse’ alsnog bij BNNVARA uitgezonden gaat worden, zit er volgens de omroep niet in. De documentaire zal „in ieder geval niet onder onze vlag worden vertoond.” Vanavond zit de filmmaker bij Jinek om meer te vertellen over deze zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veel interesse voor docu ‘Jesse’
Sluiten